Colmena is gespecialiseerd in biologische zuivelproducten en is actief in heel Europa. Via onze partners gaan onze producten over heel de wereld.  Wij laten bij onze vaste partners hoogwaardige biologische producten produceren waarvoor wij de grondstoffen aanleveren.

We leggen ons voornamelijk toe op de ondersteuning van coöperaties van biologische melkboeren en kleinere biologische zuivelbedrijven zodat hun melk of afgewerkte producten maximaal kunnen worden opgewaardeerd.

Dankzij onze kennis over de biologisch zuivelproducten alsook de tendensen en evoluties binnen de bio-markt zoeken we mee naar nieuwe afzetkanalen voor onze vaste partners.

Tonny Van Gucht: BIO. Zijn passie en levenswijze

Wanneer in de tweede helft van de jaren 80 een biologisch certificaat langzaam vorm en erkenning begint te krijgen had Tonny Van Gucht reeds 10 jaar ervaring in biologische landbouw

Het begon, net als bij de meesten, kleinschalig, met een moestuin waarin gekweekt werd volgens de principes van biologische landbouw en dit in 1973.

In 1976 start hij zijn eigen biologisch tuinbouwbedrijf. Biologische kweek wordt zijn drijfveer.

In 1985 ziet hij de kans schoon om een biologische groothandel, actief over heel Europa, over te nemen.

Colmena wordt opgericht in 1989.

In 1993 neemt Tonny Van Gucht een kaasmakerij over die hij omvormt naar een biologische kaasmakerij en de rest is geschiedenis.

Hij onderhoudt nauwe contacten met de melkbedrijven in de regio en staat hen bij voor de verkoop van hun producten en het omvormen naar biologische melkbedrijven. Voor de lokale melkboer werd Tonny Van Gucht al snel de persoon bij uitstek voor raad en daad voor biologische zuivelproducten. Hij weet als geen ander hoe je meerwaarde creëert en steeds meer melkbedrijven kloppen aan zijn deur. Zijn naam wordt al snel synoniem voor biologische zuivel.

In 2002 start Colmena met de handel in biologische zuivelproducten en zijn vroegere contacten komen hem goed van pas om over hoogstaande kwalitatieve producten te beschikken.

Colmena houdt de vinger aan de pols en kent als geen ander wat speelt op korte en lange termijn in de biologische zuivelsector.

Colmena ondersteunt de melkbedrijven, die wensen over te schakelen op biologische productie, op een actieve manier en onderhoudt nauwe banden gedurende het hele proces. Uit deze nauwe samenwerking vloeien duurzame contacten uit over de jaren heen. Uit deze relatie groeien dan nieuwe ideeën, nieuwe producten, nieuwe tendensen… kortom het is een levendige en boeiende materie.